Karsintapäivä ohi

Golfin seurajoukkueiden Suomen mestaruudesta kisataan parhaillaan Aurinko Golfissa, Naantalissa. Aurinko Golf on jo useampana vuonna saanut kunnian järjestää useita Golfliiton kilpailuja ja tänä vuonna oli SM-kilpailujen vuoro.

Tiistaina pelattiin kilpailujen karsintakierros. Sää Naantalissa oli hyvällekin golffarille haastavan tuulinen ja pitkään kaivattu saderintama saapui juuri tärkeänä kisa-aamuna. Tiistain kierros pelattiin 18 reiän lyöntipelikilpailuna. Joukkueen tulokseen vaikutti miehissä kolmen pelaajan tulos ja naisissa kahden pelaajan tulos. Jatkoon pääsivät miesten 12 parasta ja naisten 8 parasta joukkuetta.

Aurinko Golfin miesten joukkueessa pelaavat Eemil Alajärvi, Mika Brunou, Mattias Lepistö, Nico Litmanen, sekä Heikki Mäntylä. Naisten joukkueessa Satu Sinkkola, Katja Nurminen ja Anna Lindqvist. Mattias Lepistö onnistui Aurinko Golfin tiimiläisistä parhaiten ja pelasi kentän paariin lyönneillä 72. ”Keli tänään haastava, mutta oma peli kulki hyvin ja tärkeintä oli se, että päästiin jatkoon. Huomenna sitten kunnon koitos kyseessä kun pelataan 2 rundia ja pitäis pystyä pelaamaan hyvin molemmat rundit. Uskon, että meidän joukkueella on hyvät mahdollisuudet pärjätä.” kommentoi Mattias kierroksen tunnelmia.

Varsinaiset kilpailukierrokset alkavat keskiviikko aamuna, jolloin pelataan kaksi kierrosta. Aamupäivän kierros pelataan Foursome pelimuotona pareittain (pelaajat lyövät vuorotellen). Iltapäivän kierroksen pelimuoto on 18 reiän Four-Ball, joka paremmin tunnetaan Bestball –nimellä. Pelimuodossa valitaan peliparin parempi tulos joka väylältä. Molemmilla kierroksilla miehissä tuloksiin vaikuttaa kahden parin tulos ja naisissa yhden parin tulos.

Torstain finaalipäivänä pelataan 18 reiän henkilökohtainen lyöntipelikierros. Joukkueen tulokseen vaikuttaa miehissä kolmen pelaajan tulos ja naisissa kahden pelaajan tulos. Näiden kolmen kilpailukierroksen yhteenlasketut tulokset ratkaisevat lopulta seurajoukkueiden Suomen Mestaruuden.



Varsinaisen kilpailun ensimmäisen kierroksen lähtöajat tästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pallo ilmassa Aurinko Golfissa

Vapaaehtoisten merkitys